Visie

Stoute Schoenen gelooft dat niemand te oud is om te leren en dat talentontwikkeling van alle leeftijden is! Senioren zijn voor ons volwaardige leden van de maatschappij en dienen ook zo benaderd worden. Stoute Schoenen beweegt organisaties om anders met zorg en welzijn om te gaan. We slaan een brug naar kunst en cultuur. Stoute Schoenen levert, door de inzet van kunst, een positieve bijdrage op het welzijn van senioren.

 

Missie

Stoute Schoenen wil ouderen bereiken met zinvolle kunstworkshops, gegeven door professionele kunstenaars. De workshops prikkelen, activeren en geven nieuwe energie aan de ouderen. De kunstenaars weten hoe je talent naar boven haalt en richting geeft. Daarbij zien ze de levenservaring van de deelnemers als rijke bron. Nieuwe dingen leren in een fijne omgeving en ongedwongen sfeer geeft nieuwe levenslust. Immers, anderen ontmoeten en onderling verbinding maken tijdens de workshops is een prima recept tegen de eenzaamheid en het sociale isolement dat veel ouderen parten speelt. Naast kunstprogramma’s voor senioren organiseert Stoute Schoenen ook verbindingsprojecten jong-oud i.s.m. BSO, Basisscholen en Cultuurcoaches.

Senioren moeten soms een kleine drempel overwinnen. Daar helpen wij graag bij door ze de Stoute Schoenen aan te trekken. We bieden deelnemers de kans te groeien. De groepen zijn klein, de drempels laag. De kunstworkshops zijn echt maatwerk met hoge kwaliteit. In een omgeving waar senioren als mens worden benaderd (in plaats van slachtoffer) is ervaring niet nodig. Ons motto luidt dan ook: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

 

Stoute Schoenen laat senioren meedoen.

 

“Een jaar geleden liep ik nog bij de GGZ vanwege een depressie, moet je mij nu zien, ik loop weer te huppelen en te springen. Het heeft me zó goed gedaan!” (Martin 75)

 

Ervaring is niet nodig, want ons motto is: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’

Stichting Stoute Schoenen / kunst & cultuur voor ouderen – Telefoon  / 06 400 188 84 –  Email: info@stouteschoenen.com